Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vakgroepen

Onze uitgebreide kennis en ervaring hebben wij op deelgebieden samengebracht in vakgroepen om onze klanten effectiever van dienst te kunnen zijn

Onze experts zijn op alle deelgebieden binnen de personenschade-afwikkeling inzetbaar. De personen met de meeste kennis en ervaring op specifieke deelterreinen hebben wij samengebracht in vakgroepen. Hierdoor kunnen wij onze experts nog effectiever inzetten. Niet alleen in geval van individuele schadegevallen, maar ook als het gaat om het delen van gezamenlijke kennis en het meedenken in preventie. Onder leiding van een vakgroepcoördinator worden de specifieke ontwikkelingen binnen het vakgebied op de voet gevolgd en worden experts gericht verder opgeleid. Wij kennen de volgende vakgroepen:

Massaschade

Soms wordt een aansprakelijkgestelde of aansprakelijke partij (en vaak ook de samenleving) geconfronteerd met een gebeurtenis, product of een doorlopende handelswijze die leidt tot letsel of zelfs tot overlijden van meerdere personen tegelijkertijd. Deze vorm van personenschade stelt aanvullende coördinerende en adviserende eisen aan de schadeafwikkeling en vraagt kennis van specifieke regelgeving.

Onze experts hebben veel ervaring opgedaan bij dergelijke vervelende en ingrijpende situaties en kunnen u helpen met advisering, het bezoeken en informeren van slachtoffers, begeleiding van herstel en de (concrete of abstracte) afwikkeling van de schade.

Beroepsziekten

Een beroepsziekte is een ziekte of aandoening die het gevolg is van een belasting die in hoofdzaak het gevolg is van werk of werkomstandigheden. Hierbij valt te denken aan klachten door herhaalde belasting van het lichaam (fysiek of psychisch) en door bij het werk gebruikte stoffen. Deze vorm van personenschade stelt aanvullende eisen aan het vaststellen van het verband tussen oorzaak, letsel en schade. Het vraagt specifieke kennis van de regelgeving.

Onze experts hebben veel ervaring in het afwikkelen van beroepsziekteclaims en kunnen u van dienst zijn bij de vaststelling van aansprakelijkheid en de afwikkeling van de schade.

Medische aansprakelijkheid

Anders dan bij ongevallen en beroepsziekten, kan ook letsel ontstaan uit foutieve medische handelingen. Als iets is ‘fout gegaan’ betekent dat niet automatisch dat iets ‘fout gedaan’ is. Een toename in plaats van de gezochte afname van klachten na een medische behandeling zorgt in bijna alle gevallen tot (veel) emotionele belasting. Deze vorm van schade stelt aanvullende eisen aan kennis over de medische wereld, inlevingsvermogen en emotionele begeleiding. Het vraagt ook kennis van specifieke regelgeving en protocollen.

Onze experts hebben veel ervaring in het afwikkelen van claims op het gebied van medische aansprakelijkheid en kunnen u van dienst zijn bij de vaststelling van deze aansprakelijkheid en de afwikkeling van de schade.