Connectmiddag

Onze Connectmiddag van 24 mei jl. moesten wij door omstandigheden bij een spreker annuleren. Wij nodigen u nu graag opnieuw uit voor deze Andriessen Connectmidddag op donderdag 8 september 2022.

Over het onderwerp

Graag nodigen wij u uit voor de Andriessen Connectmiddag op 8 september 2022.

Op deze middag staat de afwikkeling van massaschade centraal. We hebben voor dit onderwerp gekozen omdat ons kantoor in toenemende mate wordt ingeschakeld bij de afwikkeling van meervoudige personenschade door één evenement of oorzaak. Hiervoor hebben wij inmiddels ook een aparte vakgroep ingericht. Het onderwerp is zeer actueel met het oog op de behandeling van bijvoorbeeld massaclaims in verband met Covid, vaccinatie, gevaarlijke stoffen en de toeslagenaffaire.

We hebben interessante sprekers voor u op het programma staan en ontvangen u graag op de fraaie locatie Bomencentrum Nederland (let op: dit is een nieuwe locatie).

Aan het einde van de dag hopen wij u (meer) inzicht gegeven te hebben in de actuele thematiek van massaschade (‘class action’), welke ontwikkelingen zich op dit terrein hebben voorgedaan en wat ons mogelijk nog te wachten staat. Daarover zullen de sprekers zich vanuit de theorie én praktijk uitlaten, ieder vanuit hun eigen rol. Uiteraard wordt ook stilgestaan bij de Wet afwikkeling massaschade in collectieve actie (WAMCA) die het mogelijk zou moeten maken om massaschadegevallen eenvoudiger collectief af te wikkelen.

Aanmelding evenement

Datum:

08/09/2022

Tijdstip:

13:00 - 18:00

Sprekers

prof. mr. dr. A.J. Verheij

Albert Verheij is hoogleraar privaatrecht aan de RUG en verkent de mogelijkheden om massaschades af te wikkelen in juridisch en rechtsvergelijkend perspectief. Hij staat onder meer stil bij angstschade en bij actuele collectieve acties.

mr. V. Mewa

Veeru Mewa is advocaat bij Victim First advocaten en gaat in op de slachtoffer-groepsdynamiek bij massaschades. Hij bespreekt onder meer het managen van verwachtingen en het stellen van realistische doelen. Hij deelt ervaringen uit de praktijk en benoemt knelpunten en oplossingsrichtingen.

mr. drs. P.H.P.J. Cilon & mr. J. Quakkelaar

Beiden zijn Nivre register-expert en respectievelijk Manager Buitendienst en MT-lid bij Andriessen Expertise. Zij spreken vanuit hun rol als expert en specifieke ervaring met de afhandeling van massaschades. Zij gaan in op de vraag met wie we in massaschades van doen hebben, hoe pakken we de schaderegeling aan, hoe ziet het proces eruit en hoe managen we dat? Welke inzichten heeft dit opgeleverd?

Het programma


13.00 uur
           Inloop en registratie

13.30 uur           Welkomstwoord Robert Andriessen

13.45 uur           prof. mr. dr. Albert Verheij

14.30 uur           mr. Veeru Mewa

15.15 uur           Koffiepauze

15.45 uur           mr. drs. Philip Cilon/ mr. Jeroen Quakkelaar

16.30 uur           Vragen en discussie

17.00 uur           Netwerkborrel

Aanmelding evenement

Locatie

Bomencentrum Nederland
Wildenburglaan in Baarn

Bereikbaarheid met OV
Plan mijn reis via OV 9292

Bereikbaarheid met de auto

In uw navigatiesysteem kunt u Wildenburglaan in te voeren. Zodra u op de Wildenburglaan bent aangekomen rijdt u het ronde gebouw aan uw rechterhand voorbij; direct na dit gebouw vindt u rechts de inrit van Bomencentrum.

U kunt de borden volgen “Parkeren Groene Paviljoen / Jardin d’Hiverre”.