Connectmiddag: Medische vs. juridische causaliteit en strategie in de dossierbehandeling bij klachten die medisch niet verklaarbaar zijn.

Lees ook...

09/22/2022

Connectmiddag: Massaschade

07/05/2022

Medische aansprakelijkheid: kunst of kunde?

05/10/2022

Andriessen Academy over het onderwerp Reserveren

02/15/2022

Mr. Jeroen Quakkelaar is benoemd tot rechter-plaatsvervanger

02/01/2022

Huidig coronabeleid

01/03/2022

Mr. drs. Philip Cilon MCC wordt manager buitendienst bij Andriessen Expertise

Op dinsdag 8 november vond de najaarseditie van onze Connectmiddag plaats in Oranjerie Hydepark in Doorn. In deze najaarsedities wordt steeds een actueel onderwerp uit de personenschade-afwikkeling behandeld.

 

 

 

Dit keer behandelde mevrouw mr. Nadia Haase de medische en juridische bijzonderheden bij klachten zonder medisch substraat. Een onderwerp dat velen in de eigen praktijk tegenkomen en dat was te merken aan de mooie opkomst!

 

 

 

 

 

 

 

Medisch gezien moet er sprake zijn van, vanuit het ongevalsmechanisme te begrijpen medisch objectiveerbare afwijkingen die de aangegeven klachten kunnen verklaren. Als een medisch substraat ontbreekt, kan je dan wel aan een gebeurtenis gerelateerde klachten, beperkingen en schade vaststellen? Hoe beoordeelt een rechter of er al dan niet sprake is van een juridisch causaal verband en wat betekent dat voor de aanpak in de schaderegeling?

Wij organiseren onze Connectbijeenkomsten voor onze klanten en partners om samen nog beter te worden in “ons vak”. Van het in vertrouwde sfeer delen van kennis en kunde worden we namelijk allemaal beter.

Hierbij treft u nog de sheets van deze bijeenkomst:

Sheets Connectmiddag Medische & Juridische causaliteit

Komend jaar worden onze Connectmiddagen gehouden op:

 

De uitnodigingen worden t.z.t. weer verzonden, maar houd deze data vast vrij in uw agenda. Wij zien weer uit naar uw komst!

Deel artikel: